Luentoreferaatti 12.1.2008 (3. Muharram-kuukautta)

Luentoreferaatti 12.1.2008 (3. Muharram-kuukautta)

Postby Zahra » Sat Apr 19, 2008 11:09 pm

Luentopaikka ja –aika: Fatemeh Zahra Islamilainen Kulttuurikeskus, 12.1.2008
Luennoitsija: Imaami Hassan Fathollahpour
Tulkkaus ja kooste: Haider Al-Hello

Kooste imaami Hassan Fathollahpourin saarnasta 3. Muharram-kuukautta / 12. tammikuuta.

Imaami Huseinin (rh) 3. muistopäivä


Hadith: "Imaami Husein (rh) on ohjaava valo ja pelastava laiva."

Tämä paikka oli alunperin kristittyjen paikka ja nyt se on Fatima Zahran (rh) nimeä kantava moskeija. Myös rukous täällä on näinollen erittäin erikoinen hengellisellä tasolla. Kunnioittaakseemme Fatima Zahraa (rh) on erittäin tärkeää, että hiljennymme rukouksen ajaksi.

Tänään haluan korostaa erästä kertomusta Imaami Huseinista (rh). Kun häneltä kysyttiin, miksi hän menee Karbalaan, hän vastasi: "Jotta voisin toteuttaa käskyn tehdä hyvää ja välttää pahaa." Meillä shialaisilla on viisi peruspilaria (usuul ad-diin): usko yhteen Jumalaan (tawhiid), usko Jumalan oikeudenmukaisuuteen ('adl), usko profeettoihin (nabuwwat), usko Pyhiin Imameihin (imaamat) ja usko ylösnousemukseen (ma'ad). Meillä on myös kymmenen sivupilaria (furu' ad-diin), joista yksi on käsky tehdä hyvää ja välttää pahaa.

Tämä ei tarkoita, että meidän tulisi pakottaa muita noudattamaan Allahin käskyjä, vaan sen tarkoitus on, että ihmiset janoaisivat ja rakastaisivat tehdä hyviä tekoja. Imaami Ali (rh) sanoo: "Kutsukaa Allahin ja Profeetan tielle käyttämättä kieltä." Meidän tulisi esimerkillämme vaikuttaa muihin ihmisiin, jotta hekin löytäisivät oikean tien. Jeesuksesta (rh) kerrottiin, että hän kokosi opetuslapsiaan ja sanoi: "Tehkää paljon sellaista, että vältytte tulelta." Opetuslapset kysyivät: "Mitä se on?" Jeesus (rh) vastasi: "Hyvän tekemistä!" Hyvä teko tarkoittaa, että sinä näytät ettet sinä valehtele etkä tee muille pahaa. Imaami Hussein (rh) on sanonut: "Hyvän tekeminen ansaitsee siunauksen Allahilta tuomiopäivänä." Hyvät teot heijastuvat ihmiseen hänen kasvojensa kauniina valona.

Imaami Sadiq (rh) sanoi; "Paratiisissa on ovi, jonka nimi on ’hyvää tekevien ovi’. Siitä ei pääse sisään muut kuin he, jotka ovat tehneet hyvää." Vertauksena voisi pitää lentokentän VIP-sisäänkäyntiä, josta pääsevät sisään vain he, joilla on tähän porttiin tarvittava lippu.
Attachments
Luentoreferaatti_12012008_muharram.pdf
(185.42 KiB) Downloaded 302 times
Zahra
 
Posts: 494
Joined: Sun Oct 19, 2003 8:19 pm
Location: Helsinki

Return to Sekalaisia luentoaiheita

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron