Luentoreferaatti 14.1.2008 (5. Muharram-kuukautta)

Luentoreferaatti 14.1.2008 (5. Muharram-kuukautta)

Postby Zahra » Sat Apr 19, 2008 11:24 pm

Luentopaikka ja –aika: Fatemeh Zahra Islamilainen Kulttuurikeskus, 14.1.2008
Luennoitsija: Hojjat Al-Islam Hassan Fathollahpour
Tulkkaus ja kooste: Haider Al-Hello

Kooste Hojjat Al-Islam Hassan Fathollahpourin saarnasta 5. Muharram-kuukautta / 14. tammikuuta.

Imaami Huseinin (rh) 5. muistopäivä


Kiitän Allahia kaiken luojaa. Rauha olkoon sinun kanssasi, Husein.

Muistakaa teidän rakastettuja kuolleita lähimmäisiänne.

Eilen rukoilimme herra Shirazin puolesta, että hän paranisi sairaudestaan, ja tänään hän on meidän kanssamme.

Eilen illalla kaksi vierasta ihmistä — mies ja nainen — kuulivat itkuvirsien veisuuta moskeijastamme ja tulivat uteliaina katsomaan ja kuuntelemaan, mitä on tekeillä. Myöhemmin nainen sanoi itkien: "En tiedä, mitä te sanotte, mutta tunnen erittäin voimakasta vetoa hengellisellä tasolla."

Tänä vuonna jotkut meistä suorittivat pyhiinvaelluksen (hajj), josta he kertoivat. Myös herra Shirazi luki sairasvuoteella kirjoittamansa runon.

Älyn Aarteita –nimisessä kirjassa kerrotaan Profeetta Muhammadin (rhhp) jälkeläisistä ja muista profeetoista (Jeesus ja Mooses (rh)). Imaami Husein (rh) oli istumassa seuralaistensa kanssa, kun eräs henkilö sanoi: "Minä en halua olla missään tekemisissä muiden ihmisten kanssa." Imaami Husein (rh) vastasi: "Tämä ei ole oikein. Ihminen tarvitsee toisia ihmisiä." Hän sanoi: "Oi Allah. En halua olla yhteydessä huonoihin ihmisiin."

Jos joku minun ystävistäni sanoo jotain pahaa minusta, Saatana tulee ja tekee tästä asiasta erittäin suuren ja alan inhota ystävääni. Joten pitää olla varovainen ja muistaa, että paholainen haluaa, että meidän väliset suhteet rikkoutuvat. Pitää ajatella, että ystäväni ei tarkoittanut sitä. Me kaikki tarvitsemme toisiamme ja tulemme moskeijaan rukoilemaan Allahia ja rakastamaan toisiamme Allahin tähden.

Hur tuli ensimmäisenä estämään Imaami Huseinia (rh) menemästä takaisin Medinaan. Myöhemmin hän pyysi anteeksi ja Imaami Husein (rh) sanoi, että hänen syntinsä ovat anteeksi annettu ja Allah antaa hänelle anteeksi. Nykyään Hurilla on pyhättö Karbalassa.
Attachments
Luentoreferaatti_14012008_muharram.pdf
(182.86 KiB) Downloaded 371 times
Zahra
 
Posts: 494
Joined: Sun Oct 19, 2003 8:19 pm
Location: Helsinki

Return to Sekalaisia luentoaiheita

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron