Luentoreferaatti 15.1.2008 (6. Muharram-kuukautta)

Luentoreferaatti 15.1.2008 (6. Muharram-kuukautta)

Postby Zahra » Sat Apr 19, 2008 11:28 pm

Luentopaikka ja –aika: Fatemeh Zahra Islamilainen Kulttuurikeskus, 15.1.2008
Luennoitsija: Hojjat Al-Islam Hassan Fathollahpour
Tulkkaus ja kooste: Haider Al-Hello

Kooste Hojjat Al-Islam Hassan Fathollahpourin saarnasta 6. Muharram-kuukautta / 15. tammikuuta.

Imaami Huseinin (rh) 6. muistopäivä


"Hän, joka pitää Imaami Huseinia (rh) johtajanaan, ei ikinä pety." Imaami Sadiq (rh) sanoi: "Imaami Huseinin (rh) mausoleumista saatu hiekka parantaa sairauksista. Rukoukseen ja duaan hänen kupolinsa alla vastataan ja ne hyväksytään heti."

Haluan kerrata uskonnon laista (sharia) pari asiaa, joka koskee yhteisrukousta. Rukoiltaessa on erittäin tärkeää seisoa ensimmäisellä rivillä ja siitä saa erittäin paljon hyveitä. Ei kannata ajatella, että on syntinen eikä siksi mene ensimmäiseen riviin, vaan pitäisi aina pyrkiä rukoilemaan etummaisissa riveissä. Lisäksi rivit pitää tiivistää ja täyttää aukot. Tämä osoittaa rakkautta vierustoveria kohtaan. Tämä koskee sekä miehiä että naisia.

Rukoiltaessa pitää aina seurata imaamia eikä saa pitää kiirettä tai mennä hänen edelleen.

Jos saavut rukoukseen:
• toisen kumarruksen aikana (rak’at) ja imaami on jo sanomassa qunuut, tee aikomus ja rukoile sitten imaamia seuraten. Keskimmäisen todistuksen (tashahhud) aikana, älä sano todistusta, vaan jää kyykkyyn valmiusasentoon, kunnes todistus (tashahhud) loppuu ja nouse sitten ylös imaamin kanssa samaan aikaan. Kun imaamilla on kolmas kumarrus (rak’at), lue toisen kumarruksen Avauksen suura. On parempi, jos ehdit lukea sen loppuun. Qunuut ei ole pakollinen, jos et ehdi. Sitten seuraa imaamia, mutta muista, mikä kumarrus itselläsi on meneillään.
• Imaamin tehdessä isha-rukousta etkä ole vielä itse rukoillut magrib-rukousta, tee oma magrib-rukous imaamin perässä, mutta lopeta oma rukouksesi ajallaan. Kun nouset ja imaami lukee neljättä kumarrustaan, tee aikomus isha-rukoukselle ja lue yhteisrukouksena, ja odota kyykyssä valmiusasennossa, kunnes imaami on lopettanut isha-rukouksensa ja jatka oma isha-rukous normaalisti loppuun.

Eilen kerroimme, että Imaami Husein (rh) ei hyväksy, että ihminen eristäytyy muista ihmisistä. Tänään kerrotaan vielä, mitä Imaami Husein (rh) on sanonut: "Teidän ei pidä valehdella — ei isoja eikä pieniä valheita. Allah sanoi, että ihmisen sydän (äly) on kuin peili. Jos hän valehtelee, tämä peili likaantuu ja sitten tämä tulee hyvin likaiseksi ajan ja valehtelun myötä niin, ettei hän enää pysty näkemään sillä." Imaami Husein (rh) osoitti nämä sanat kaikille ihmisille. Hän jatkoi, että jos ihminen valehtelee pienissä asioissa, pikku hiljaa hän tekee isoja valheita. Jos ihmisen sydän (perimmäisluonne) likaantuu, hän tekee myös kiellettyjä asioita piittaamatta.
Attachments
Luentoreferaatti_15012008_muharram.pdf
(187.55 KiB) Downloaded 484 times
Zahra
 
Posts: 494
Joined: Sun Oct 19, 2003 8:19 pm
Location: Helsinki

Return to Sekalaisia luentoaiheita

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron