Otteita Nahjul Balaghasta

Otteita Nahjul Balaghasta

Postby Zahra » Mon Apr 21, 2008 7:06 pm

Assalamu alaykum.

Päätin avata kokonaan uuden ketjun, joka on omistettu Seyed Razin yli 1000 vuotta sitten kokoamalle kirjalle, jonka nimi on Nahjul Balagha ja joka on kaikkein täydellisin ja kattavin kirja, joka sisältää Amirul Mu'minin Alin (rauha hänelle) saarnoja, kirjeitä ja lyhyitä sanontoja, ja joka on yksi kaikkein tunnetuimmista islamilaisista kirjoista.

Insha Allah, tarkoitukseni on kääntää lyhyitä otteita lähinnä http://www.al-islam.org/nahj sivulla olevasta englanninkielisestä käännöksestä. Toivon, että otteiden pääsanoma välittyy, vaikka käännökset eivät ole suoraan arabiankielestä ja voivat olla siten puutteellisia.

Jos joku muukin löytää Nahjul Balaghasta mielenkiintoisia otteita, jotka haluaa tuoda esille, saa tietenkin osallistua tähän! Toivottavasti opimme lisää siitä, mitä Imaami Ali (rauha hänelle) on opettanut. :)

___

Allahin Armeliaan Armahtajan nimeen...

___

Saarna 140
http://www.al-islam.org/nahj/default.asp?url=140.htm

Panettelusta ja pahan puhumisesta toisista

Heidän, jotka eivät ole tehneet syntejä ja joille on annettu lahjana turvallisuus (synneistä) tulisi sääliä syntisiä ja muita tottelemattomia ihmisiä. Kiitollisuuden pitäisi olla enimmäkseen heidän nautintonsa ja sen tulisi estää heitä (vikojen löytämisestä) muista.

Entä panettelija, joka syyttää veljeään ja löytää vikoja hänestä? Eikö hän muista, että Allah on peittänyt synnit, joita hän teki, samalla kun ne olivat suurempia kuin hänen veljensä synnit, jotka hän on tuonut esille? Kuinka hän voi herjata häntä hänen synneistään, kun hän itse on tehnyt samanlaisen? Vaikkei hän ole tehnyt samanlaista syntiä, hänen on täytynyt tehdä suurempia. Kautta Allahin, vaikka hän ei ole tehnyt isoja syntejä, vaan tehnyt vain pieniä syntejä, hänen muiden syntien paljastamisensa on itsessään iso synti.

Oi Allahin luoma, älä ole nopea kenenkään syntien paljastamisessa, sillä hän saattaa olla anteeksiannettu siitä.

Ja älä tunne itseäsi turvassa olevaksi edes pienistä synneistä, koska sinua saatetaan rangaista siitä.

Siten, jokaisen teistä, joka tulee tietämään muiden vioista, ei pitäisi paljastaa niitä ottaen huomioon, mitä hän tietää omista vioistaan.

Ja hänen tulisi pysyä kiireisenä kiittämisessä, että hänet on pelastettu siltä, mistä muut nautiskelevat.
Zahra
 
Posts: 494
Joined: Sun Oct 19, 2003 8:19 pm
Location: Helsinki

Re: Otteita Nahjul Balaghasta

Postby Zahra » Mon Apr 21, 2008 7:09 pm

Ote saarnasta 176
http://www.al-islam.org/nahj/176.htm

Allahin Lähettiläällä (rauha hänelle ja hänen perheelleen) oli tapana sanoa: "Paratiisia ympäröi epämiellyttävät asiat kun taas Helvettiä ympäröi halut." Teidän pitäisi tietää, että jokainen tottelevaisuus Allahia kohtaan on ulkonäöltään epämiellyttävä kun taas jokaisella tottelemattomuudella Allahia kohtaan on nautinnon ulkonäkö.
Zahra
 
Posts: 494
Joined: Sun Oct 19, 2003 8:19 pm
Location: Helsinki

Re: Otteita Nahjul Balaghasta

Postby Zahra » Mon Apr 21, 2008 7:14 pm

Ote saarnasta 176
http://www.al-islam.org/nahj/176.htm

Alistuksen kategoriat

Tietäkää, että epäoikeudenmukaisuutta on kolmenlaista - yksi, epäoikeudenmukaisuus jota ei anneta anteeksi; toinen, jota ei jätetä kyselemättä; ja toinen joka annetaan anteeksi ilman kyselyä. Epäoikeudenmukaisuus, jota ei anneta anteeksi, on monijumalaisuus. Allah on sanonut: "Jumala ei anna anteeksi sitä, että Hänen rinnalleen asetetaan muita jumalia..." (Koraani 4:48, 116)* Epäoikeudenmukaisuus, joka annetaan anteeksi, on epäoikeudenmukaisuus, jonka ihminen tekee itselleen tekemällä pieniä syntejä; ja epäoikeudenmukaisuus, jota ei jätetä kyselemättä, on ihmisten epäoikeudenmukaisuus toisia ihmisiä kohtaan. Kosto sellaisessa tapauksessa on ankara. Se ei ole haavoittaminen veitsillä, eikä ruoskilla iskeminen, vaan se on niin ankara, että kaikki nämä asiat ovat pieniä sitä vastaan. Siksi teidän pitäisi välttää muutoksia Allahin uskonnon asioissa, sillä teidän yhtenäisyytenne koskien oikeaa, josta te ette pidä, on parempi kuin teidän hajaantuminen pois koskien väärää, josta pidätte. Varmasti, Allah Ylistetty ei ole antanut yhdellekään ihmiselle, kuolleiden tai niiden jotka ovat selvinneet joukossa, mitään hyvää jakautumisesta.

Oi ihmiset, siunattu on ihminen, jonka omat puutteet pitävät hänet pois (katsomasta) muiden puutteita; ja siunattu on myös ihminen, joka on kotonaan, syö ateriansa, hautaa itsensä Allahin tottelemiseen, ja itkee syntiensä vuoksi, niin että hän on sekaantunut itseensä ja ihmiset ovat turvassa häneltä.


* Koraanin jakeen käännös Jaakko Hämeen-Anttilan mukaan.
Zahra
 
Posts: 494
Joined: Sun Oct 19, 2003 8:19 pm
Location: Helsinki

Re: Otteita Nahjul Balaghasta

Postby Zahra » Mon Apr 21, 2008 7:15 pm

Ote saarnasta 176
http://www.al-islam.org/nahj/default.asp?url=176.htm

Sunnan seuraaminen ja uudistuksista pidättäytyminen

Tietäkää, oi, Allahin luomat, että uskovaisen tulisi pitää laillisena tänä vuonna, mitä hän piti laillisena edellisenä vuonna, ja hänen tulisi pitää laittomana tänä vuonna, mitä hän piti laittomana edellisenä vuonna. Todella ihmisten uudistukset eivät voi tehdä lailliseksi teille sitä, mikä on julistettu laittomaksi; sen sijaan, laillista on se, minkä Allah on tehnyt lailliseksi, ja laitonta on se, minkä Allah on tehnyt laittomaksi. Te olette jo testanneet asiat ja koetelleet ne; he, jotka ovat olleet ennen teitä, ovat saarnanneet teille. Kuvat on piirretty teille ja teidät on kutsuttu selvään tosiasiaan. Ainoastaan kuuro ihminen voi pysyä kuurona kaikelle tälle, ja ainoastaan sokea ihminen voi pysyä sokeana kaikelle tälle.

Hän, jonka Allah ei salli hyötyä koettelemuksista ja kokemuksesta, ei voi hyötyä saarnaamisesta. Hän kohtaa menetyksiä edestä päin, niin että hän hyväksyy sen, mikä on paha, eikä hyväksy sitä, mikä on hyvä. Ihmisiä on kaksi luokkaa - Shari'an (uskonnollisen lain) seuraaja, ja uudistusten seuraaja, jolle Allah ei ole antanut mitään todistusta sunnan tavalla tai mitään verukkeen valoa.
Zahra
 
Posts: 494
Joined: Sun Oct 19, 2003 8:19 pm
Location: Helsinki


Return to Ahadith ja muu perimätieto

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron