Puhe Imaami Alin (as) syntymäpäivän kunniaksi

Puhe- ja esitemateriaaleja sekä tiedotteita liittyen Resalat Islamilaisen Yhdyskunnan järjestämiin tilaisuuksiin tai tilaisuuksiin, joihin Resalat Islamilainen Yhdyskunta on osallistunut.

Puhe Imaami Alin (as) syntymäpäivän kunniaksi

Postby Ibrahim » Thu Aug 18, 2005 10:45 pm

Puhuja: Veli Ibrahim

Paikka ja aika: Fatemeh Zahra Islamilainen Kulttuurikeskus, Helsinki, to 18.8.2005

Salam Aleikum, rauha kanssamme, kunnioitetut Ahlul-Baytin seuraajat.

Kiitokset puheeni inspiraatiosta kuuluvat vaimolleni Zakiralle ja Imaamille, koko ummallemme, mutta ennen kaikkia kiitän Allahia ylistetty olkoon Hän.ja Hänen lähettilästään sallallahu alehi wa alaa alehi wa sallam tästä, kynäni vain kirjoitti inspiraation paperille.

Me vietämme tänään Imaami Alin (alehis-salaam) syntymäpäivää. Lainaan seuraavan kappaleen ShiaIslam-infon sivulta:


"Imam Muhammad Baqir (alehis-salaam) kertoi Jabirille: "Onko tarpeeksi, että henkilö (pelkästään) koristelee (itsensä) Shi'aksi (seuraajaksi) tunnustamalla meidän (Ahlul-Baytin) rakastamisen? Ei! Kautta Allahin ylistetty olkoon Hän, henkilö ei ole meidän seuraajamme paitsi hän, joka pelkää Allahia ylistetty olkoon Hän ja tottelee Häntä. Oi Jabir! Meidän seuraajamme eivät tule tunnistetuksi paitsi nöyryydestä; alistumisesta; rehellisyydestä; Allahin ylistetty olkoon Hän ylistämisestä runsaasti; paastoamisesta ja rukouksista; omistautumisesta; hänen lähellään asuvien köyhien, tarvitsevien, velkaantuneiden ja orpojen huolehtimisesta; totuuden sanomisesta; Koraanin lausumisesta; kielensä pidättämisestä ihmisiltä paitsi siunaukseksi; ja olla luotettava sukulaisille missä tahansa toimissa..."

Sanalla sanoen, elämmekö Ahlul-Baytin seuraajiksi sopivan arvokkaasti, kunniakkaasti ja annammeko uskomme Allahiin ohjata päivittäistä elämäämme?
Kysymys, jonka vastauksen meille Tuomiopäivänä antaa Hän, joka on Näkevä, Kuuleva.

Profeetta Muhammad (sallallahu alehi wa alaa alehi wa sallam) ja Imaami Ali (alehis-salaam) on opettanut meille, että muslimin velvollisuus on omata luottavaisuus Allahin ylistetty olkoon Hän lupauksiin.
Keskellä omia kärsimyksiämme, päivittäisten kiireiden hektisessä pyörteessä ponnistellessamme emme saa jäädä sohvalle makaamaan tyytyväisinä itseemme siitä, että olemme selvittäneet päivän työt ja armelias ilta on edessä.
Olemmeko muistaneet käyttäytyä arvokkaasti tämän työpäivän aikana?

Olemmeko muistaneet Häntä, jonka ansiosta olemme ja elämme, jonka ansiosta meillä on kykymme miettiä oikeiden tai väärien tekojemme eroja, syitä ja seurauksia.

Olemmeko eläneet muslimille sopivalla tavalla päivämme, arvokkaasti ja kantaneet tietoa Hänestä sydämissämme, vaikka edessämme olisi auennut moraalisesti arveluttavia näkymiä ihmisistä kaduilla, heidän tavoistaan ja tavattomuuksistaan?

Jos olemme pyrkineet parhaaseemme, voimme olla iloisina mutta ei itsetyytyväisinä täällä juhlistamassa Imaami Alin alehis-salaam syntymäpäivää, olemme silloin yrittäneet seurata Ahlul-Baytin esimerkkiä. Allah ylistetty olkoon Hän on Korkein Tuomari, joka lopulta mittaa onnistumisemme, mutta jos olemme tänä päivänä, eilen, toissapäivänä rakastaneet Allahia ylistetty olkoon Hän ja heitä, keitä Hän on käskenyt rakastaa ja välttäneet tekemästä kiellettyjä tekoja, olemme eläneet kuten arvokkaan muslimin kuuluu.

Olemmeko tänään, eilen, toissapäivänä muistaneet päästää ihmiset tulemaan lähellemme, jos heillä on ollut vaikeuksia? Olemmeko vilpittömästi jakaneet veljien ja siskojen ilot heitä kadehtimatta?
Olemmeko muistaneet antaa heille kunnian asioista, jotka ovat heidän ansioitaan, ansioistaan?

Jos olemme muistaneet näin tehdä, olemme kenties päässeet eteenpäin Ahlul-Baytin osoittamalla ja viitoittamalla tiellämme, ainakin kappaleen matkaa, Insha Allah.
Kaikki tämähän tarkoittaa, että olemme kiusausten haram-tekoihin kohdistuessa itseemme, kyenneet käymään sisäistä jihadiamme ja voittaneet Iblisin houkutukset.
Silti, korostan taas, me emme saa olla itsetyytyväisiä, itsetyytyväisyys johtaa harhaan varmemmin ja nopeammin kuin salama ehtii iskeä korkealla kalliolla kasvavaan puuhun.

Meidän eräs tehtävämme on olla puu, joka kasvaa karussakin maaperässä, kivisessä ja vähäravinteisessa ympäristössä ja johon salamat eivät pääse silti iskemään kiusausten muodossa, vaan usko Allahiin ylistetty olkoon Hän sekä meille osoitettuun Profeetta Muhammadin sallallahu alehi wa alaa alehi wa sallam ja sittemmin Ahlul-Baytin esimerkkiin toimii sekä ukkosenjohdattimenamme että saa puumme tuossa vihamielisessä ympäristössään näkymään mahdollisena maamerkkinä, esimerkkinä muille, kuten Imaami Ali alehis-salaam on omalla toiminnallaan osoittanut.
Ollessamme näkyvillä, kuten tuo puu, antaudumme pilkkaajien, sortajien, väärintekijöiden ja väärinjohdettujen kohteeksi.

Meidän tuleekin olla itsenäinen näistä ihmisistä, jotka saattavat pyrkiä saamaan meidät lankeamaan. Luottakaamme Allahiin ylistetty olkoon Hän ja Hänen lupauksiinsa.
Taas kerran: Olkaamme arvokkaita uskossamme, teoissamme mutta samalla päättäväisiä niissä asioissa, jotka tiedämme kuuluvan hyvään muslimin käytökseen.

Olkaamme anteeksiantavaisia, mutta se ei tarkoita heikkoutta. Emmehän silloin kykenisi suojelemaan ummaamme, olisimme arvottomia perheidemme edessä heidän suojelijoinaan.
Muslimin on käytettävä kaikkia keinoja, jotka hänellä on käytössään suojellakseen elämäänsä, perhettään, ummaansa, kun tai jos sitä uhataan. Esimerkiksi meidän on vältettävä muuttamasta paikkoihin, jossa uskomme vaarantuisi.

Meidän tulee kehoittaa hyvään ja pyrkiä kieltämään kanssaihmisiämme pahasta.

Meidän suumme, tuo äänentoistovälineistä vanhin ja vaikein, on kuvaannollisesti joskus ykkösvihollisemme kohdatessamme kanssamuslimeitammekin. Insha Allah, olemme kyenneet rakentamaan padon kurkun päämme ja suumme väliin, jottei ajatustemme Tonava ole päässyt virtaamaan vapaasti ja samalla loukkaamaan muita.

Jos tämänkin olemme kyenneet tekemään, voimme näiltä osin viettää arvokkaasti ja iloisesti Imaami Alin (alehis-salaam) syntymäpäivää täällä moskeijassamme tänään.

Wa Aleikum Salam
Ibrahim
 
Posts: 54
Joined: Thu Apr 29, 2004 9:54 pm
Location: Helsinki

Return to Tilaisuudet ja media

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron