Sukulaisuussuhteiden ylläpitämisen tärkeys

Tälle palstalle voitte kirjoittaa pidempiä artikkelityyppisiä (shiia)islamia tukevia kirjoituksia.

Sukulaisuussuhteiden ylläpitämisen tärkeys

Postby Zahra » Mon Jan 05, 2004 9:51 pm

Assalamu alaykum.

Islamissa painotetaan sukulaisuussuhteiden ylläpitämistä. On kiellettyä rikkoa välit omiin sukulaisiinsa, vaikkeivat he olisi muslimeja.

"Mutta jos teillä olisi valta, tekisitte varmasti ilkitöitä ja katkoisitte sukulaisuussiteenne." (Koraani 47:22)

Erityisesti vanhemmilla on suuret oikeudet lapsiinsa nähden:

"Ja Herrasi on määrännyt, että palvelette yksin Häntä, ja teidän tulee tehdä hyvää vanhemmillenne. Jos toinen heistä tahi molemmat saavuttavat korkean iän sinun luonasi, älä halveksi äläkä soimaa heitä, vaan puhuttele heitä kunnioittavasti." (Koraani 17:23)

Imaami as-Sadiq (as) sanoi: "Jokainen joka katsoo vanhempiaan kohti vihamielisesti vaikka he olisivatkin tehneet epäoikeudenmukaisuutta hänelle, Allah ei hyväksy hänen rukoustaan".

Viite: Ibid.

Olemme saaneet lukea profeetoistakin (rauha heille), jotka ovat pyrkineet pitämään hyvät välit vanhempiinsa ja sukulaisiinsa, vaikkeivat he uskoisi.

Se, että osallistumme kristittyjen ystävien tai omien kristittyjen sukulaistemme juhliin, ei tarkoita että hyväksymme sydämessämme mahdolliset rikkeet, joita he tekevät.

"Ihmiset, pitäkää kunniassa Herraanne, joka on teidät luonut yhdestä hengestä ja hänestä luonut hänen puolisonsa ja näistä molemmista antanut lukuisain miesten ja naisten levitä maailmaan. Pitäkää kunniassa Jumalaa, jonka nimessä toinen toiseltanne anotte ja vaaditte; myöskin kunnioittakaa verisiteitä (niitä kohtuja, jotka ovat kantaneet teidät). Katso, Jumala valvoo ja vartioi teidän elämäänne." (Koraani 4:1)

A Code of Practice for Muslims in the West in accordance with the edicts of Ayatullah al-Udhma as-Sayyid Ali al-Husaini as-Seestani:

Muslimin on sallittua ottaa ei-Muslimeja seurakseen ja ystävikseen, olla vilpitön heitä kohtaan ja samoin heille olla vilpittömiä Muslimeja kohtaan, auttaa heitä ja he auttavat häntä tämän elämän tarpeiden täyttämisessä. Kaikkivaltias Allah on sanonut Pyhässä Kirjassaan:

"Jumala ei kiellä teitä osoittamasta ystävällisyyttä ja oikeamielisyyttä niitä kohtaan, jotka eivät ole taistelleet teitä vastaan uskontonne tähden eivätkä karkoittaneet teitä kodeistanne; totisesti, Jumala rakastaa oikeamielisiä." (Koraani 60:8)

Kun tällaiset ystävyydet tuottavat hyviä tuloksia, se takaa että ei-Muslimi ystävä, naapuri tai työtoveri tulee tietämään Islamin arvoista ja se tuo häntä lähemmäksi tätä vilpitöntä uskontoa.

Profeetta (saw) sanoi Imaami Alille (as), "Jos Allah johdattaa yhtä ainoaa henkilöä Hänen palvelijoistaan sinun kauttasi, on se parempi sinulle kuin mikään minkä yli aurinko paistaa idästä länteen."

Viite: An-Nuri, Mustadraku 'l-Wasa'il, vol 12, p. 241

Wa salam.
Zahra
 
Posts: 494
Joined: Sun Oct 19, 2003 8:19 pm
Location: Helsinki

Return to Artikkelit

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron