Sydän Koraanissa

Tälle palstalle voitte kirjoittaa pidempiä artikkelityyppisiä (shiia)islamia tukevia kirjoituksia.

Sydän Koraanissa

Postby Zahra » Tue May 25, 2004 8:00 pm

SYDÄN KORAANISSA

Ilmauksella "sydän" on erityinen merkitys ja sitä on käytetty laajasti Pyhässä Koraanissa ja perimätiedoissa. Mutta se mitä tällä ilmauksella on tarkoitettu ei ole fyysinen sydän, joka sijaitsee rinnan vasemmalla puolella ja mikä ylläpitää eläimellistä elämänjärjestelmää pumppaamalla jatkuvasti verta useisiin ruumiinosiin, koska Pyhä Koraani viittaa asioita sydämeen, mitä ei voi verrata tähän sydämeen, esim.:

1. Järkeily ja ymmärrys

Pyhä Koraani sanoi:

"Eivätkö he ole kiertäneet maata, jotta heillä olisi sydän ymmärtää tai korvat kuulla?" ( Pyhä Koraani 22:46 )

2. Ymmärtämättömyys ja järkeily

Pyhä Koraani sanoi:

"Heillä on sydämet, joilla he eivät ymmärrä, heillä on silmät, joilla he eivät näe." ( Pyhä Koraani 7:179 )

Ja sanoi:

"ja heidän sydämensä ovat sinetöidyt, niin että he eivät mitään käsitä." ( Pyhä Koraani 9:87 )

3. Usko

Pyhä Koraani sanoi:

"Sellaisten sydämiin Hän on painanut uskonsa ja vahvistanut heitä hengellään." ( Pyhä Koraani 58:22 )

4. Jumalanpilkka ja epäusko

Pyhä Koraani sanoi:

"Niiden sydämet, jotka eivät usko tulevaan elämään, vierovat totuutta, ja he paisuvat ylpeydestään." ( Pyhä Koraani 16:22 )

Ja sanoi:

"Nämä ovat niitä, joiden sydämet ja korvat ja silmät Jumala on sinetöinyt, ja he ovat välinpitämättömiä ihmisiä." ( Pyhä Koraani 16:108 )

5. Erimielisyys

Jumala Kaikkivaltias sanoi Pyhässä Koraanissa:

"Ulkokultaiset pelkäävät, että heitä vastaan julkaistaan suura, joka paljastaa heidän sydämensä." ( Pyhä Koraani 9:64 )

6. Ottaa vastaan Johdatus

Jumala Kaikkivaltias sanoi:

"Ja joka uskoo Jumalaan, hänen sydäntään Hän ohjaa oikeaan, sillä Jumala on Kaikkitietävä." ( Pyhä Koraani 64:11 )

Ja Jumala sanoi:

"Totisesti tämä on riittävä muistutus sille, jolla on ymmärtäväinen sydän ja joka käyttää kuuloaan ja näkee omilla silmillään." ( Pyhä Koraani 50:37 )

7. Laiminlyöminen

Jumala Kaikkivaltias sanoi:

"Älä myöskään tottele sitä, jonka sydämen Me olemme sulkenut Meitä ajattelemasta, joka on kulkenut himojensa teitä." ( Pyhä Koraani 18:28 )

9. Varmuus ja rauhallisuus

Jumala Kaikkivaltias on sanonut:

"On niitä, jotka uskovat ja joiden sydämet löytävät rauhan heidän muistaessaan Jumalaa. Eikö ole totta, että sydämet löytävät rauhan Jumalassa?" ( Pyhä Koraani 13:28 )

Ja sanoi:

"Hän se lähetti rauhan uskovien sydämiin, jotta heidän uskonsa lisääntyisi." ( Pyhä Koraani 48:4 )

9. Ahdistus ja ristiriita

Jumala Kaikkivaltias on sanonut:

"Ainoastaan ne pyytävät sinulta lupaa, jotka eivät usko Jumalaan eivätkä viimeiseen päivään ja joiden sydämet ovat täynnä epäilyä; epäilyksessään horjuvat he sinne tänne." ( Pyhä Koraani 9:45 )

10. Siunaus ja Ystävällisyys

Jumala Kaikkivaltias on sanonut:

"Me istutimme myös rakkauden ja armeliaisuuden niiden sydämiin, jotka seuraavat häntä." ( Pyhä Koraani 57:27 )

Ja sanoi:

"Ja jos he tahtovat pettää sinut, niin Jumalan tuki totisesti riittää sinulle. Hän vahvistaa sinua avullaan ja oikeauskoisten avulla. Ja Hän on pannut rakkauden heidän sydämiinsä." ( Pyhä Koraani 8:62-63 )

11. Kiivasmielisyys ja julmuus

Jumala Kaikkivaltias sanoi:

"... mutta jos olisit ollut ankara ja kovasydäminen, olisivat he eronneet sinusta." ( Pyhä Koraani 3:158 )

Siksi, Koraanissa on annettu sydämelle kaikkein tärkein etuoikeutettu asema, ja useita fyysisiä tehtäviä on viitattu sille, nimellisesti: usko, jumalanpilkka, tekopyhyys, järkeily, ymmärtäminen, ymmärtämättömyys, totuuden hyväksyminen, totuuden hyväksymättömyys, johdatus, harhautuminen, synti, aikomus, puhdistautuminen, turmeltuneisuus, hyväntahtoisuus, huonontuminen, rakkaus, pyyntörukous, laiminlyönti, pelko, viha, epäilys, ristiriita, armo, julmuus, katumus, varmuus, ylimielisyys, kateus, kapinointi, rikkomus, ja monia samankaltaisia toimia. Koska lihanpala nimeltä sydän ei voi olla näiden vaikutusten alkulähde, sen sijaan nämä vaikutukset ovat seurausta ihmisen itsestä ja hengestä. Siksi voidaan sanoa: Se, mitä tarkoitetaan sydämellä on sama kuin "taivaallinen jalokivi" mikä kontrolloi ihmisyyden astetta ihmisessä:

Sydämellä on sellainen ylennetty asema Pyhässä Koraanissa, että se mainitaan, kun ilmestyksen aiheesta eli vuorovaikutuksesta Jumalan ja ihmisten välillä keskustellaan. Jumala Kaikkivaltias sanoi Pyhälle Profeetalle (S):

"Sen mukana on tullut uskollinen henki sydämeesi, jotta olisit yksi niistä, jotka varoittavat." ( Pyhä Koraani 26:193-194 )

Ja sanoi:

"Sano (ihmisille, Muhammad): "Jos joku on Gabrielin vihollinen, niin tietäköön, että juuri Gabriel Jumalan toimesta on tämän Kirjoituksen valaissut sydämellesi." ( Pyhä Koraani 2:97 )

Sydämen asema on niin arvovaltainen, että se näkee ilmestyvän enkelin ja kuulee hänen äänensä. Jumala Kaikkivaltias on sanonut:

"Ja ilmaisi palvelijalleen (Profeetta Muhammadille, S *) sen, mitä ilmaisi. Ei hänen sydämensä keksinyt sitä (enkelin näkemistä*), mitä hän näki." ( Pyhä Koraani 53:10-11 )


Lähde-kirja:

Self Building An Islamic guide for Spiritual Migration towards God by Ayatullah Ibrahim Amini

Koraanin jakeiden käännökset Kur'ani Kerim, kustantaja Z.I. Ahsen Böre, viimeisessä jakeessa *-merkillä merkitty lisäselitys, joka yllämainitussa lähdekirjassa.
Zahra
 
Posts: 494
Joined: Sun Oct 19, 2003 8:19 pm
Location: Helsinki

Return to Artikkelit

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron