Suvaitsemattomuus, ennakkoluuloisuus ja kansallismielisyys

Tälle palstalle voitte kirjoittaa pidempiä artikkelityyppisiä (shiia)islamia tukevia kirjoituksia.

Suvaitsemattomuus, ennakkoluuloisuus ja kansallismielisyys

Postby Zahra » Thu Jul 08, 2004 2:12 pm

"Ihmiset, Me olemme totisesti luonut teidät miehestä ja naisesta ja jakanut teidät heimoihin ja sukuihin, jotta tuntisitte toinen toisenne. Arvokkain teistä Jumalan tykönä on se, joka parhaiten pitää huolen velvollisuudestaan. Jumala on totisesti tietävä, tajuava." ( Pyhä Koraani 49:13* )

Tämä on osoitettu koko ihmiskunnalle - ei pelkästään Muslimeille, vaikka on ymmärretty että täydellisessä maailmassa kaksi olisivat samanlaisia. Kaikki ihmisrodut, valkeat, ruskeat ja mustat ovat Hänen luomiaan. Allah on tehnyt heidät erilaisiksi väriltään, kieleltään ja elämäntavaltaan, ja on asettanut heidät eri maihin, mutta Hänen edessään he kaikki ovat yhtä ja Hänen hellimiään, ja kaikkein kunnioitetuin on hän, joka on kaikkein oikeamielisin.

Pyhä Profeetta (Jumalan rauha ja siunaukset hänelle ja hänen perhekunnalleen) sanoi:

"Älkää ylpeilkö ylivoimaisesta syntyperästä, heimosta tai kansasta."

Jopa Pyhän Profeetan jälkeläisiä, tunnettu nimellä sharif tai sayyid, on kielletty olemasta olevinaan heidän suhteensa perusteella häneen, koska se ei pelasta heitä rangaistukselta tuomiopäivänä, jos he ovat rikkoneet Allahin asettamia rajoja.

Imam Ali bin Husayn Zaynal Abidin (rauha hänelle) sanoi:

"Helvetti on tehty valmiiksi niille, jotka ovat tottelemattomia Allahille, olkoonpa hän vaikka kaikkein tärkein henkilö yhteisössä, ja vain ne jotka tottelevat Allahia menevät paratiisiin, olkoonpa hän vaikka orja."

On raportoitu, että muslimi osti orjan, joka vetosi ihmisiin, jotka olivat kokoontuneet huutokauppatorille, että hänen joka olisi valmis sallimaan hänen rukoilla Pyhän Profeetan (Jumalan rauha ja siunaukset hänelle ja hänen perhekunnalleen) takana, tulisi ostaa hänet, ja orja oli aina riveissä, jotka oli muodostuneet Pyhän Profeetan (Jumalan rauha ja siunaukset hänelle ja hänen perhekunnalleen) taakse. Muutaman päivän päästä Pyhä Profeetta (Jumalan rauha ja siunaukset hänelle ja hänen perhekunnalleen) huomasi hänen poissaolonsa. Hän meni hänen paikalleen. Hän oli sairas. Kolmen päivän päästä hän kuoli. Pyhä Profeetta (Jumalan rauha ja siunaukset hänelle ja hänen perhekunnalleen) osallistui henkilökohtaisesti hänen hautajaisiinsa, pesi hänet, antoi hänelle käärinliinat ja hautasi hänet. Kun mahajirit ja ansarit osoittivat hämmästyksen merkkejä, tämä jae ilmestyi.

On sanottu, että kerran Isan (Jeesuksen) (rauha hänelle) opetuslapset kysyivät häneltä, että ketä pidettäisiin ylivoimaisimpana ihmisten joukossa. Isa (rauha hänelle) otti kädellisen maata käteensä ja sanoi:

"Kaikki ihmiset ovat muodostuneet maasta ja he tulevat palaamaan maahan. Jumalan silmissä kaikkein kunnioitetuin on hän, joka on kaikkein oikeamielisin."

Tämä jae tekee turhiksi kaikki erottelut, jotka perustuvat rotuun, väriin, kastiin ja sosiaaliseen asemaan. Taqwa (tottelevaisuus Allahille ja Hänen lailleen, Jumalan pelko) on ainoa kriteeri ylivoimaisuudelle tai kunnialle.

Pyhä Profeetta (Jumalan rauha ja siunaukset hänelle ja hänen perhekunnalleen) sanoi:

"Kukaan ihminen ei ole ylivoimainen suhteessa toiseen rodun tai värin perusteella, taqwa (viisaus ja hurskaus) yksin on ero."

Tällä tavalla ihminen löytää yksilön kuin kollektiivisen vapautensakin, materiaalisen kehityksen ja hengellisen onnellisuuden, rauhan ja järjestyksen Islamissa.

Koraanin selitys: Ayatullah Agha Mirza Mahdi Pooya/Mir Ahmad Ali)
* Koraanin jakeen 49:13 käännös: Z.I. Ahsen Böre
Zahra
 
Posts: 494
Joined: Sun Oct 19, 2003 8:19 pm
Location: Helsinki

Return to Artikkelit

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron