Profeetan (saw) synnittömyys ja Allahin Riippumattomuus

Tälle palstalle voitte kirjoittaa pidempiä artikkelityyppisiä (shiia)islamia tukevia kirjoituksia.

Profeetan (saw) synnittömyys ja Allahin Riippumattomuus

Postby Zahra » Fri Jul 02, 2004 7:51 pm

Jumalan, Armeliaan Armahtajan nimeen.

Jumalan rauha ja siunaukset Profeetalle ja hänen perhekunnalleen.

"Se, joka tottelee profeettaa, tottelee Jumalaa; mutta jos joku kääntyy pois, emme ole lähettänyt sinua sellaisia vartioimaan." ( Pyhä Koraani 4:80 )

"...ei hän myöskään puhu omasta tahdostaan." ( Pyhä Koraani 53:3 )

Profeetta Muhammadin (saw) synnittömyyden kieltäminen on Koraanin kieltämistä

Profeetta Muhammad (saw) ei koskaan käskenyt tai pyytänyt mitään Jumalan tahdon vastaista. Sen sijaan kuten yllämainittu Koraanin jae sanoo, ei hän myöskään puhu omasta tahdostaan. Sen uskominen, että jokin hänen sanomisensa olisi ollut muuta kuin Jumalan tahdon mukaista, on väärä uskomus, koska se on Koraanin vastainen. Jumala sanoo Pyhässä Koraanissa:

"Pysy siis lujana odottaen kärsivällisesti Herrasi tuomiota äläkä tottele ketään syntistä tai kiittämätöntä heidän joukostaan." ( Pyhä Koraani 76:24 )

Tämä jae on suora käsky Profeetta Muhammadille (saw), Jumalan käsky ja Profeetan (saw) sunna. Joka väittää, että Profeetta Muhammad (saw) ei olisi ollut synnitön, kieltää samalla Koraanin jakeet, jotka käskevät totella häntä samalla kun Koraanissa sanotaan: "äläkä tottele ketään syntistä".

Jumala on myös puhdistanut Profeetta Muhammadin (saw) ja hänen talonväkensä, Ahlulbaytin (as), kaikesta saastasta ja he ovat synnittömiä:

"Jumala vain tahtoo poistaa teistä kaiken saastan, te Profeetan perhekunta, ja puhdistaa teidät sisimpäänne asti." ( Pyhä Koraani 33:33 )

"Mitä Jumala suokin ihmisille laupeudessaan, sitä ei kukaan voi estää, ja minkä Jumala pidättää, sitä ei kukaan pysty antamaan, sillä Hän on Mahtava ja Viisas." ( Pyhä Koraani 35:2 )

Useissa Koraanin jakeissa saastaisuus (al-rijs) on viitattu syntiin ja uskottomuuteen (kufr).

"Mutta niissä, joiden sydämiä tauti tärvelee, se toden totta lisää saastaisuutta saastaisuuden päälle, ja he kuolevat ollen yhä epäuskossa." ( Pyhä Koraani 9:125 )

Koraanissa ei ole ristiriitaisuuksia. Jumala sanoo Pyhässä Koraanissa:

"Eivätkö he sitten syvenny Koraaniin? Jos se ei olisi Jumalasta lähtöisin, niin he löytäisivät siitä lukuisia ristiriitaisuuksia." ( Pyhä Koraani 4:82 )

Jos Profeetta Muhammad (saw) pyysi jotain, mikä oli Jumalan antama oikeus hänelle, se on Jumalan tahdon toteuttamista. Jos joku estää Profeetta Muhammadilta (saw) jonkin hänen oikeutensa, on se samalla tottelemattomuutta Jumalaa kohtaan. Jumala on asettanut aviopuolisoille velvollisuudet ja oikeudet toisiaan kohtaan.

Allah on Al-Ghani - Riippumaton, Itseriittoinen

"Se, joka tottelee profeettaa, tottelee Jumalaa" ei millään tavalla viittaa siihen, että tottelemalla Jumalaa, ihminen jotenkin tekee palveluksen Jumalalle tai täyttäisi Jumalan tarpeita. On väärin ajatella, että Jumala tarvitsee jotain meiltä ja jos emme tee sitä, se vaikuttaisi Häneen mitenkään. Kun Jumala määrää jotain oikeuksia ja velvollisuuksia ihmisten välille, se on ihmisiä varten. Jumala ei tarvitse mitään. Jumalalla ei ole mitään tarpeita. Jumala on täysin riippumaton kaikesta.

"...Jumalalta ei mitään puutu, mutta te tarvitsette Häntä, ja jos te käännytte pois, asettaa hän sijaanne toisia, jotka eivät ole niinkuin te." ( Pyhä Koraani 47:38 )

"Ja ken ponnistelee, hän tekee sen oman sielunsa hyväksi. Totisesti, Jumala on riippumaton maailmoista." ( Pyhä Koraani 29:6 )

"...Mutta jos joku käy uskottomaksi, niin katso, Jumala tulee toimeen vaikkapa ilman koko maailmaa." ( Pyhä Koraani 3:97 )

"Ja Mooses lausui: Jos te olisittekin uskottomia - te ja kaikki, jotka maan päällä asuvat - niin Jumala on totisesti riippumaton, ylistetty." ( Pyhä Koraani 14:8 )

Väite ja sen vihjaaminen epäsuorastikin, että Jumalalla olisi henkilökohtaisia tarpeita tai haluja, on täysin Koraanin vastainen ja Koraanin sanoman vääristelyä.

"Lue heille tarina ihmisistä, joille Me annoimme tunnusmerkkimme ja jotka työnsivät ne luotaan. Ja saatana saavutti heidät, ja heistä tuli sellaisia, joiden tie vie harhaan. Ja jos olisimme tahtonut, olisimme Me totisesti korottanut hänet niillä (tunnusmerkeillämme), mutta hän kiintyi maallisiin ja seurasi himojaan. Hän käyttäytyi kuin koira: jos käyt sitä kohti, pursuu sen kieli ulos suusta, ja jos jätät sen rauhaan, pursuu sen kieli suusta. Näin on laita myös ihmisten, jotka vääntävät tunnusmerkkimme valheeksi; kerro heille siksi tämä kertomus, jotta he ajattelisivat." ( Pyhä Koraani 7:175-176 )

"Ken onkaan enemmän väärässä kuin se, joka väittää valheellista Jumalasta ja joka vääristelee totuuden, kun se hänelle ilmoitetaan; eikö muka helvetissä riitä tilaa sellaisille uskottomille?" ( Pyhä Koraani 39:32 )
Zahra
 
Posts: 494
Joined: Sun Oct 19, 2003 8:19 pm
Location: Helsinki

Return to Artikkelit

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron